رفتن به محتوای اصلی
دسته بندی :
ارسال شده در تاریخ :

عملیات پاکسازی شهرستان پاوه از گروهک های ضد انقلاب

عملیات پاکسازی شهرستان پاوه از گروهک های ضد انقلاب

رزمندگان اعزامی به منطقه  غرب  عملیات پاکسازی شهرستان پاوه   از گروهک های ضد انقلاب  گروه برادر  رحیم اسدی آذر  1358


فرمانده گروه : مرحوم رحیم اسدی
منطقه مأموریت: غرب کشور – شهرستان پاوه
مدت مأموریت: 50 روز
عضویت افراد اعزامی: 
تعداد افراد اعزامی : 43 نفر (رزمنده شناسایی شده) 
تاریخ اعزام : 01/09/1358
تاریخ پایان مأموریت: 20/ 10/1358
تعداد شهدا : نداشته است 
تعداد مجروحین : نداشته است 


مقدمه 
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران استان های غربی کشوربه ویژه کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه که هم مرز با عراق می باشند عرصه ی فعالیت شدید گروهک های ضد انقلاب خصوصا احزاب کومله و دموکرات و... که از سال های پیش در این مناطق حضور داشتند و ضمن تجمع دربخش های وسیعی از این استان ها بصورت مسلحانه با جمهوری اسلامی ایران می جنگیدند؛ شده بود .
موقعیت این استان ها به دلیل همجواری با عراق به نیروهای مسلح ضد انقلاب این امکان را می داد که از آن سوی مرزها تجهیزات نظامی و سایر پشتیبانی ها را دریافت کنند .

جنگ در این مناطق سخت بود .  

چرا که وسعت و امتداد آن خیلی زیاد بود .

بعضی از مردم روستاها و شهرها هم به جهت تعصباب قومی، ترس و اجبار و ...  با ضد انقلاب همراهی می کردند که این ناشی از عدم آگاهی و فقر فرهنگی و جوسازی های دشمن در آن زمان بود که بعدها به جهت حضور مستمر نیروهای انقلابی اعم از؛ سپاه، بسیج، جهاد سازندگی، کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه و سایر نهادها و کمک مادی و معنوی و فعالیت های عمرانی در استان های فوق، مردم در جهت همراهی با نظام و دفع شر ضد انقلاب کمک زیادی کردند .                     

شهر پاوه ازجمله شهرهایی بود که ضد انقلاب "دموکرات و کومله" در آنجا خیلی فعال بود و توانسته بود اکثر روستاها و خود شهر را محاصره و بخش وسیعی از آن را اشغال نماید.

این شهر که مردم آن عمدتاً مذهبی می باشند چند بار تا مرز سقوط پیش رفت .

تا این که نهایتاً درمرداد سال 1358 با پیام تاریخی فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی رحمت الله علیه خطاب به نیرو های نظامی وانتظامی برای همیشه از لوث وجود ضد انقلاب پاک و آزاد شد . 

 

فرمان امام خمینی فرمانده کل قوا به منظور بسیج عمومی برای آزادسازی شهر پاوه

بسم الله الرحمن الرحیم
از اطراف ایران گروه های مختلف ارتش و سپاه پاسداران و مردم غیرتمند تقاضا کرده اند که من دستور دهم به سوی پاوه رفته و غائله را ختم کنند.

من از آنان تشکر می کنم و به دولت، ارتش و ژاندارمری اخطار می کنم اگر با توپ ها و تانک ها و قوای مجهر تا 24 ساعت دیگر حرکت به سوی پاوه نشود من همه را مسئول می دانم .
من به عنوان ریاست کل قوا به رئیس ستاد ارتش و ژاندارمری دستور می دهم که فوراً با تجهیزات کامل عازم منطقه شوند و به تمام پادگان های ارتش دستور می دهم که بی انتظار دستور دیگر و بدون فوت وقت با تمام تجهیزات به سوی پاوه حرکت کنند و به دولت دستور می دهم وسایل حرکت پاسداران را فوراً فراهم کند.

تادستور ثانوی، من مسئول این کشتار وحشیانه را قوای انتظامی می دانم و در صورتی که تخلف از این دستور نمایند با آنان عمل انقلابی می کنم.

مکرراً از منطقه اطلاع می دهند که دولت و ارتش کاری انجام نداده است من اگر تا 24 ساعت دیگر عمل مثبت صورت نگیرد سران ارتش و ژاندارمری را مسئول می دانم .

 

پاوه در یک نگاه  

پاوه به معنی برافراشته ، بلند و ایستاده به روی پای خود است . تاریخ پاوه با جنگ هایی که در منطقه اورامانات رخ داده پیوند خورده است .

حمله ی اسکندر مقدونی و نیز رویارویی و نبرد مسلمانان و ساسانیان بخشی از تاریخ این سرزمین را تشکیل می دهد . 
پاوه با جمعیتی بالغ بر 25000 نفر در استان کرمانشاه و در فاصله ی 120 کیلو متری از مرکز استان و 40 کیلومتری از مرز ایران و عراق قرار دارد  .

آب و هوای کوهستانی و جاذبه های طبیعی چون کوه ها،  غارها، جنگل ها، چشمه ها و رود ها، زیبایی فراوانی به پاوه بخشیده است .


مروری بر عملکرد گروه اعزامی 
با توجه به وضعیت شهر پاوه که  در محاصره ی ضد انقلاب قرار داشت گروهی متشکل از برادران سپاه، بسیج وکمیته های انقلاب اسلامی اراک به فرماندهی مرحوم رحیم اسدی و به استعداد 43 نفر"رزمنده شناسایی شده" در تاریخ 01/09/1358 با حکم دادستانی انقلاب اسلامی وقت اراک "حجت الاسلام قدیانی" و با یک دستگاه اتوبوس و یک دستگاه خودرو سیمرغ از اراک به تهران محل پادگان امام حسین علیه السلام اعزام و پس از گذراندن آموزش فشرده کوتاه مدت و تجهیز، با اتوبوس عازم کرمانشاه شدند .

در کرمانشاه به محل اعزام نیروی سپاه مراجعه و بعد از استراحت کوتاهی، توسط برادر ابوشریف فرمانده عملیات منطقه غرب درخصوص مأموریتپیش رو توجیه گردیدند و برادر رحیم اسدی نیز از توانمندی  و استعداد نظامی گروه تحت امرش به گونه ای تعریف و تمجید نمود که گویی این افراد چریک هستند.

(البته اینگونه نبوده است فقط تعدادی از اعضای گروه قبلا دوره ی سربازی را گذرانده و بقیه هم در حد کار با اسلحه ی سبک آموزش دیده بودند.)

طی دستور برادر ابوشریف مأموریتپاوه به برادر اسدی ابلاغ می گردد . ایشان نیز شب هنگام نیروها را جمع و صحنه کربلا و شب عاشورا را مطرح  می نماید و عنوان میدارد اگر کسی می خواهد برود هیچ مانعی نیست ولی اگر کسی می خواهد بماند باید تا آخر بماند و سختی ها را تحمل کند.

 اولین شب حضور در کرمانشاه ، نیروها به دستور برادر رحیم اسدی با لباس نظامی و به صورت آماده باش صد در صد به سر می بردند .

تا اینکه در نیمه های شب خشم شبانه اجرا می گردد . وقتی همه ی نیروها جمع و به صف می شوند فقط نیروهای اراک آماده و مجهز بودند ولی بقیه حتی فرصت لباس پوشیدن پیدا نکرده بودند لذا توانمندی و شجاعت آن ها مورد تحسین فرمانده منطقه قرار می گیرد .

صبح روز بعد برادر ابوشریف ضمن حضور در جمع رزمندگان گروه و ایراد سخنرانی از آمادگی آنها در جریان اتفاقات شب گذشته (خشم شبانه) تقدیر و تشکر نموده دستور حرکت به سوی پاوه را صادرمی نماید .  

در آن مقطع پاوه در محاصره بود و به دلیل ناامنی راه های ارتباطی توسط ضد انقلاب معمولا تردد بوسیله بالگرد و هلی برد انجام می شد .

به همین دلیل ابتدا مقرر می گردد گروه به پاوه هلی برد شوند ولی برادر اسدی ضمن یاد آوری آمادگی نیروها پیشنهاد می کند گروه به صورت زمینی اعزام شوند و عنوان می دارد بهتر است بصورت ستون نظامی به سمت پاوه حرکت کنیم و قبل از اعزام نیز عملیات روانی مبنی بر اینکه یک گروه چریکی آموزش دیده و کاملا نظامی آمده اند و می خواهند به پاوه بروند؛ به راه می افتد تا در مسیر راه و پاوه به گوش ضد انقلاب برسد .

لذا ستونی متشکل از چندین دستگاه اتوبوس، مینی بوس و خودروهای نظامی که کاملا پرده کشی شده ویک دستگاه خودرو سیمرغ که تیربارکالیبر50 روی آن قرار داشت آماده حرکت می شوند. 

خودروی سیمرغ جلو و مابقی پشت سر آن ستونی به طول حدود دوکیلومتر را تشکیل داده بودند به گونه ای که ضد انقلاب فکر کند داخل اتوبوس و مینی بوس ها و خودروهای نظامی پر از نیرو است .                  

ستون شهر کرمانشاه را پشت سر گذاشته و به سمت پاوه حرکت می کند .

هنگامی که به روستای شمشیر حدود 4 کیلومتری شهر پاوه رسید دو طرف خیابان تعداد زیادی افراد مسلح کُرد با سلاح های آر پی جی 7 و کلاشینکف و غیره به همراه مردم ایستاده و نظاره گر تردد این کاروان و ستون بودند .

بیم آن می رفت که ضد انقلاب با نفوذ در بین مردم اقدام به تیراندازی و ایجاد در گیری نماید ولی خواست خدا چیز دیگری بود و جو روانی و شایعات در خصوص چریک بودن نیروها در دل آن ها وحشت انداخته بود.

گروه پس از طی مسیر با استقبال مردم به سلامت وارد شهر پاوه شد .

چرا که مردم معتقد بودند این نیروها می توانند آن ها را از محاصره نجات داده و خطوط ارتباطی نا امن به ویژه راه های ارتباطی کرمانشاه و سنندج را امن نمایند .

بخشی از نیرو ها پس از ورود به شهر در محل ساختمان سپاه و بخشی درمحل بیمارستان مستقر شدند .

یک روز پس از ورود به پاوه به ابتکار برادر اسدی افراد گروه برای تیراندازی آموزشی به منطقه ای در اطراف شهر می روند، البته این کار با هدف ایجاد عملیات روانی در منطقه به ویژه نزد کُردهایی که به سپاه تردد داشتند انجام تا آنها دیده ها و شنیده های خود را به بیرون منتقل کنند .

لذا در تیراندازی از افرادی که مهارت بیشتری داشتند استفاده می شد تا هدف گیری به خوبی انجام شود و حاضرین مهارت افراد را شخصاً مشاهده کنند.

نیروهای نظامی مستقر در منطقه اعم از پاسدار، بسیجی، ارتشی، ژاندارمری و پیشمرگان مسلمان کُرد اقدام به رژه مشترک و مانور قدرت نمایی در سطح شهر پاوه نمودند که نقش مهمی در تقویت روحیه ی افراد طرفدار انقلاب و تضعیف روحیه ی ضد انقلاب داشت.

به طور کلی اعضای گروه روزها در مناطق مختلف شهر و ارتفاعات اطراف به گشت زنی می پرداختند تا اینکه در تاریخ 20/10/1358 و با اتمام مأموریت بدون اینکه به هیچیک از اعضا آسیبی رسیده باشد ودر سلامت کامل به شهر اراک مراجعت نمودند .

 
ملاحظات : 
     1- در پاسخ به جنایات و فتنه انگیزی ضد انقلاب در منطقه و نیز لبیک به فرمان تاریخی حضرت امام خمینی رحمه الله علیه  عده ای از مردم انقلابی از سراسر کشورراهی شهر پاوه شدند، از اراک نیز در مقاطعی افراد با احساس دین نسبت به انقلاب و کشور خود را به منطقه پاوه ونوسود رساندند که از آن جمله می توان به افراد اعزامی به فرماندهی برادران محمدصادق اکبری و قدرت الله شیرازی اشاره نمود که عمدتاً در گروه اعزامی به فرماندهی مرحوم رحیم اسدی نیز حضور داشتند .

     2- با توجه به اینکه مدارک و مستندات تهیه شده در زمان اعزام در دسترس نمی باشد ، اسامی ذکر شده در این سند مربوط به رزمندگانی است که شناسایی شده اند و احتمال حضور افراد دیگری هم در گروه دور از انتظار نمی باشد .

     3- متن تابلوی نصب شده در محل گلزار شهدای پاوه با موضوع" مصاحبه تاریخ با شهید "توسط اعضای گروه اعزامی از اراک تهیه شده و به خط شهید حمید جهان پناه می باشد.

     4- گروه شهید یا مجروح نداشته است .

     5- یاد یاران :

پاسدار شهید ذبیح الله مظفری فرزند علی ، سال 1339 در روستای دهنو از توابع شهرستان خنداب اراک به دنیا آمد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران درآمد.

نامبرده از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران به منطقه غرب کشور( مریوان )اعزام شد و از آنجا به پاوه رفت و در درگیری با عوامل ضد انقلاب مجروح شد و مورخ 26/05/1358 در محل بیمارستان شهر پاوه همچون مولا و مقتدایش حضرت امام حسین علیه السلام به شهادت رسید.

یادبود ایشان دربهشت زهرای تهران می باشد.

برچسب ها
بازدید
دیدگاه
مطالب مرتبط
در مراسم یادواره شهید مسلمی در کوی امام علی اراک با موافقت آموزش و پرورش نام مدرسه میلاد در این کوی به نام شهید سعید مسلمی تغییر یافت. 🔹 این یادواره…
🔹هم‌زمان با سالروز ولادت اباعبدالله الحسین (ع) و روز پاسدار و مقارن با سالروز ولادت قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس(ع) و روز جانباز، استاندار مرکزی به…
🔰همزمان با سالروز ولادت اباعبدالله الحسین (ع) و روز پاسدار، استاندار مرکزی به همراه مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری و مدیرکل بنیاد شهید با حضور در منزل…
🔹غروب روز پنجشنبه دکتر مخلص‌الائمه استاندار مرکزی و سردار رفیعی‌کیا فرمانده فراجای استان و ربیعی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی در…
🔹ریحانه زهره وند دختر شهید محمد زهره‌وند در فرودگاه اراک به حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای خوش آمد گفت. 🔹شهید محمد زهره وند اولین شهید از شهدای…