رفتن به محتوای اصلی
دسته بندی :
ارسال شده در تاریخ :

منطقه غرب شهرستان پاوه

منطقه غرب شهرستان پاوه

رزمندگان اعزامی به منطقه  غرب  شهرستان پاوه  گروه برادر غلامعباس جمالیان اسفند  1358

فرمانده گروه: برادر غلامعباس جمالیان
منطقه مأموریت: شهرستان پاوه
مدت مأموریت: 43 روز
عضویت افراد اعزامی: پاسدارو بسیجی
تعداد افراد اعزامی: 47 نفر
تاریخ اعزام: 29/12/1358
تاریخ پایان مأموریت: 11/02/1359
تعداد شهدا:   -
تعداد مجروحین: یک نفر

مقدمه
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، گروهک های معاند با پشتیبانی استکبار جهانی و بعضی کشورهای مرتجع منطقه بویژه عراق در صدد تضعیف و نابودی انقلاب و تجزیه بخش هایی از کشور برآمدند که فعالیت گروه های ضد انقلاب در مناطق کردنشین شدیدتر بود و استان کردستان و بخش هایی از استان های کرمانشاه و آذربایجان غربی دستخوش شورش و بحران گردیدند و بعضی از راه های مواصلاتی ، مراکز و شهر ها به دست ضد انقلاب افتاد .

به همین منظور مسئولین نظام و نیروهای نظامی و انتظامی بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درصدد مبارزه با ضد انقلاب و آزادسازی مراکز اشغال شده برآمدند که از آن جمله می توان به شهر پاوه و روستا های اطراف آن اشاره کرد. 


موقعیت عمومی و جغرافیایی شهر پاوه 
پاوه به معنی برافراشته ، بلند و ایستاده به روی پای خود است . تاریخ پاوه با جنگ هایی که در منطقه اورامانات رخ داده پیوند خورده است . حمله ی اسکندر مقدونی و نیز رویارویی و نبرد مسلمانان و ساسانیان بخشی از تاریخ این سرزمین را تشکیل می دهد . 

پاوه با جمعیتی بالغ بر 25000 نفر در استان کرمانشاه و در فاصله ی 120 کیلو متری از مرکز استان و 40 کیلومتری از مرز ایران و عراق قرار دارد  . آب و هوای کوهستانی و جاذبه های طبیعی چون کوه ها ،  غارها ، جنگل ها ، چشمه ها و رود ها زیبایی فراوانی به پاوه بخشیده است .


پاوه در غائله ضد انقلاب 
در آخرین روزهای مرداد سال 1358 نیروهای حزب دمکرات کردستان به پاوه حمله کردند و این شهر را به محاصره درآوردند . آنها راه های منتهی به شهر را مسدود و با آتش خمپاره کم کم حلقه محاصره را تنگ کردند .

هرچند مقاومت نیروهای داخل شهر مانع از سقوط سریع شهر شد ، اما چون آنها آماده چنین حمله ای نبودند، طی چند روز به جز ساختمان ژاندارمری از سایر نقاط شهر عقب نشینی کردند و شهر تقریباً به اشغال ضد انقلاب درآمد .

عناصر ضد انقلاب با اشغال شهر به تنها بیمارستان پاوه وارد شدند و مدافعان مجروح شهررا که در آن بستری بودند با فجیع ترین وضع به شهادت رساندند و بیمارستان را به  آتش کشیدند .

بدین ترتیب شهر تا آستانه سقوط کامل پیش رفت و اندک نیروهای باقی مانده نیز درخطر اسارت بودند . 

در این حال یک فروند هلی کوپتر خودی که مأموریت داشت با عبور از فراز منطقه تحت اشغال ضدانقلاب به مدافعان محاصره شده مهمات برساند هنگام بازگشت درحالی که چند مجروح را نیز حمل می کرد براثر اصابت به کوه منهدم شد و همه سرنشینان هلی کوپتر از جمله خلبان شجاع آن به شهادت رسیدند .

این حادثه روحیه قوای خودی را تضعیف و روحیه ضد انقلاب را تقویت کرد .

در حالی که به رغم محاصره همه جانبه مدافعان شهر، مهاجمان هنوزموفق به تصرف پاسگاه ژاندارمری نشده بودند، رادیوی حزب دمکرات در یک عملیات روانی به نقل از قاسملو، دبیرکل این حزب، اعلام کرد که( دکتر)مصطفی چمران گروگان آنها است و آنان تا دستیابی به خواسته های خود، وی را آزاد نخواهند کرد .

دراین وضعیت امام خمینی فرمانی صادرکردند که از رادیو پخش شد و به دنبال آن مردم از سراسرایران از جمله استان مرکزی و شهرستان اراک به غرب کشور هجوم آوردند .

فرمان امام و لبیک مردم عزم ضد انقلاب را که تا نزدیکی پاسگاه ژاندارمری پیشروی کرده بود، شکست و پاوه را از سقوط حتمی نجات داد و در ادامه نیز تحرکاتی که از سوی ضد انقلاب صورت می گرفت با واکنش سریع نیروهای خودی مواجه و خنثی می شد.

 

فرمان امام خمینی فرمانده کل قوا و بسیج عمومی برای آزادسازی شهر پاوه  

بسم الله الرحمن الرحیم

از اطراف ایران گروه های مختلف ارتش و سپاه پاسداران و مردم غیرتمند تقاضا کرده اند که من دستور دهم به سوی پاوه رفته و غائله را ختم کنند .

من از آنان تشکر می کنم و به دولت ، ارتش و ژاندارمری اخطار می کنم اگر با توپ ها و تانک ها و قوای مجهر تا 24 ساعت دیگر حرکت به سوی پاوه نشود من همه را مسئول می دانم .
من به عنوان ریاست کل قوا به رئیس ستاد ارتش و ژاندارمری دستور می دهم که فوراً با تجهیزات کامل عازم منطقه شوند و به تمام پادگان های ارتش دستور می دهم که بی انتظار دستور دیگر و بدون فوت وقت با تمام تجهیزات به سوی پاوه حرکت کنند و به دولت دستور می دهم وسایل حرکت پاسداران را فوراً فراهم کند .

تا دستور ثانوی، من مسئول این کشتار وحشیانه را قوای انتظامی می دانم و در صورتی که تخلف از این دستورنمایند با آنان عمل انقلابی می کنم .

مکرراً از منطقه اطلاع می دهند که دولت و ارتش کاری انجام نداده است من اگر تا 24 ساعت دیگر عمل مثبت صورت نگیرد سران ارتش و ژاندارمری را مسئول می دانم .


مروری بر عملکرد گروه اعزامی از اراک 

اولین گروه سازماندهی شده از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تازه تاسیس اراک در تاریخ 29/12/1358 به فرماندهی برادر غلامعباس جمالیان که در آن زمان فرمانده عملیات سپاه اراک بود به شهرستان پاوه اعزام گردید.

این گروه متشکل از تعداد 47 نفر از برادران پاسدار و بسیجی بود که پس از تسلیح با یک دستگاه اتوبوس به سمت کرمانشاه حرکت کردند.

ابتدا به مدت سه روز در محل اعزام نیروی سپاه کرمانشاه حضور داشتند و بعد از توجیه و سخنرانی توسط شهید محمد بروجردی که در آن زمان فرمانده عملیات منطقه غرب بود ، به سمت پاوه حرکت کردند.

گروه اعزامی پس از ورود به شهر پاوه در محل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر و مجدداً توسط مسئولین وقت سپاه نسبت به وضعیت منطقه توجیه شدند.

گروه پس از استقرار در شهر پاوه مسئولیت ها و مأموریت های مختلفی را عهده دار گردید که از آن جمله میتوان به موارد ذیل اشاره نمود : 

       1- گشت زنی در شهر و روستاهای اطراف آن که بطور مستمر انجام می شد . 
       2-  انجام اقدامات حفاظتی از جمله حفاظت از برخی ادارات ، محل برگزاری نماز جمعه ، فرمانداری، سپاه و غیره . 
       3- آزادسازی و حفاظت از دکل مخابراتی شهر پاوه که روی یکی از قله های مشرف بر روستای مزیدی قرار داشت و از اهمیت سوق الجیشی برخوردار بود .

 یکی از مأموریت های مهم گروه آزادسازی قله ای در ارتفاع مشرف بر روستای مزیدی بود که دکل های مخابراتی روی آن مستقر و دراشغال ضد انقلاب قرار داشت که درحین مأموریت گشت زنی بدون هیچگونه درگیری و تلفات انسانی به تصرف نیروهای خودی درآمد و درادامه باتوجه به اهمیت قله، رزمندگان سپاه اراک بصورت شیفتی حفاظت از آن را برعهده داشتند .

 
البته ضد انقلاب به آن چشم طمع داشت و درطی مدت حضور پاسداران سپاه اراک در آن منطقه چند بار به ارتفاع حمله کرد ولی با مقاومت رزمندگان اسلام مواجه و مجبور به عقب نشینی می شد . 

به طور کلی گروه اعزامی با گشت زنی مداوم در ایجاد امنیت شهر و روستاهای همجوار و نیز جاده ها نقش بسزایی را ایفا نمود .
مأموریت این گروه در تاریخ 11/02/1359 و بدون هیچگونه تلفات جانی به پایان رسید .


ملاحظات

     الف ) علیرغم اینکه گروه های دیگری قبل از این گروه به مناطق درگیری با ضد انقلاب اعزام شده بودند اما این اولین گروه اعزامی از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اراک بود .
      ب) تنها مجروح گروه برادر حمزه پاکبین می باشد .
      ج) تعدادی از افراد گروه بعداً در مناطق مختلف جنگی و در عملیات های دفاع مقدس به شهادت رسیدند که شهید کاوه نبیری درکسوت فرماندهی تیپ از لشکر 17 علی بن ابیطالب(علیه السلام )وشهید محسن شریعتی در کسوت مسئول عقیدتی و سیاسی سپاه شهرستان بانه از جمله شهدای شاخص بودند. 

برچسب ها
بازدید
دیدگاه
مطالب مرتبط
در مراسم یادواره شهید مسلمی در کوی امام علی اراک با موافقت آموزش و پرورش نام مدرسه میلاد در این کوی به نام شهید سعید مسلمی تغییر یافت. 🔹 این یادواره…
🔹هم‌زمان با سالروز ولادت اباعبدالله الحسین (ع) و روز پاسدار و مقارن با سالروز ولادت قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس(ع) و روز جانباز، استاندار مرکزی به…
🔰همزمان با سالروز ولادت اباعبدالله الحسین (ع) و روز پاسدار، استاندار مرکزی به همراه مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری و مدیرکل بنیاد شهید با حضور در منزل…
🔹غروب روز پنجشنبه دکتر مخلص‌الائمه استاندار مرکزی و سردار رفیعی‌کیا فرمانده فراجای استان و ربیعی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی در…
🔹ریحانه زهره وند دختر شهید محمد زهره‌وند در فرودگاه اراک به حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای خوش آمد گفت. 🔹شهید محمد زهره وند اولین شهید از شهدای…