جلاسیه ۱۲۰۰ شهید فرهنگی و دانشآموز استان مرکزی از سری اجلاسیههای کنگره ملی نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی ششم تیرماه سال 1398 با حضور سردار اسماعیل کوثری، جانشین وقت قرارگاه ثارالله سپاه، آیتالله دری نجفآبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی، امت حزب الله استان، بسیجیان و دانشآموزان در مصلی بیتالمقدس اراک برگزار شد.
سرتیپ «محمد اسماعیل کوثری» گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا را ضروری دانست و گفت: ما هر چه داریم به برکت خون شهدا و ایثار و از خود گذشتگی جانبازان و خانواده های آنها است.
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله افزود: ملت ایران اسلامی در دوران جنگ تحمیلی در برابر دشمنان ایستادگی کردند و این آرامش و امنیت امروز ما به برکت ایثار و از خود گذشتگی آن روز این دلیرمردان است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یک هزار و دویست شهید فرهنگی و دانش آموز تقدیم انقلاب کرده است، ادامه داد: این عزیزان به ما درس مقاومت، ایثـــــــار، از خودگذشتگی و ولایت مداری دادند و ما نیز باید همواره پیرو ولایت بوده و در خط ولایت حرکت کنیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به وحدت و اتحاد مردم در دوران انقلاب اشاره کرد و بیان کرد: حضرت امام خمینی (ره) با تشکیل حکومت اسلامی به دشمنان نشان داد میتوان با اتکا به وحدت مردم، قدرت برتر بود و دست دشمنان و مستکبران را از آب و خاک و سرزمین خود کوتاه کرد.
سردار کوثری به توطئه های همیشگی دشمنان بر علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: دشمنان با شکل دهی القاعده و داعش وحدت مسلمانان را نشانه گرفته و کوشیدند جنگ نیابتی راه بیاندازند اما، بار دیگر به لطف خدا و با درایت و مدیریت رهبران دینی این نقشه شوم آنان نقش بر آب شد.
وی با تاکید بر اینکه شهدای ایران با تمام قوا در برابر دشمنان قسم خورده خود ایستادند، گفت: دشمنان باید بدانند که این تهدید ها و تحریم ها کار به جایی نمی برند و ملت ایران همواره آگاه و هوشیار و گوش به فرمان رهبر هستند.
وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس ملت ایران جانانه در برابر دشمنان ایستادند و حتی یک وجب از خاک خود را در این جنگ نا برابر از دست ندادند، گفت: در 200 سال گذشته به علت بی کفایتی حکومت ها بسیاری از قسمت های ایران به بیگانگان واگذار شد ولی در دوران انقالب رشادت و فداکاری ملت ایران سبب حفظ این آب و خاک شد.
نامگذاری ۳۵۰ فضای آموزشی به نام شهدای فرهنگی، اجرای سرود ۱۲۰۰ نفری دانش آموزان در مصلی بیت المقدس، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی و فرهنگی بسیج دانش آموزی و بسیح فرهنگیان، تهیه صدها مستند و تولیدات فرهنگی از زندگی دانش آموزان شهید، برگزاری بیش از ۴۲ یادواره شهدای فرهنگی در سطح شهرستانهای استان قبل از برگزاری اجلاسیه، تحویل ۱۰۰ هزار نسخه از گنجینههای شهدای دانشآموز به بنیاد حفظ آثار استان از جمله برنامه های جانبی این اجلاسیه بوده است.